2009. augusztus 15., szombat

Hed Kandi: 10 év

Hed Kandi - http://www.onlyhousemusic.huA Hed Kandi alapvetően egy zenei kiadónak indult, 1999-ben alapította Mark Doyle azzal a szándékkal, hogy az igazán minőségi és igényes house zenéket csokorba fogják és ezen név alatt adják ki őket. Az ötlet nem volt rossz és a Hed Kandi rövid idő alatt ismertté vállt az egész világon. A sikeren felbuzdulva később levédték mint márkanév is így mára már lehet kapni Hed Kandi parfümöt, ruhákat, kiegészítőket stb. A Hed Kandi kiadót 2006-ban vásárolta fel az angol Ministry Of Sound mely szintén legendának számít a kiadók között. Ekkor került a Ministry Of Sond rádió műsorára a HK adása is. Szerencsére a Hed Kandi lemezek megtartották az igényes vonalat és a design sem változott. Az összes Kandi album borítóját Jason Brooks profi grafikus tervezi ennek köszönhetően első pillantásra ráismerhetünk a HK kiadványokra. A lemezek stílus szerint tagolódnak és vegyesen van közöttük sima válogatás valamint mix CD is.


Összesen 14 sorozata van a kiadónak:

- Back To Love
- Beach House
- Deeper (2002)
- Disco Heaven
- Disco Kandi
- Kandi Lounge
- Nu Cool
- Nu Disco
- Sampler - A Taste Of Kandi
- Serve Chilled
- The Mix
- Twisted Disco
- Winter Chill
- World Series

A lemez kiadáson kívül mára már egy komplett stílus egy életérzés alakult ki a Hed Kandi körül. A zene, a ruhák, a parfümök, a világszerte megrendezésre kerülő partyk, és persze Ibiza mind-mind egy komplex feelinget alakítottak ki. Idén ünnepli 10. szülinapját a Hed Kandi, ennek apropójából készült egy rövid áttekintés a fontosabb lépésekről, történésekről:

1999
Megalakul a kiadó, megjelenik az első kiadvány Nu Cool 3 címmel valamint kiadják az első saját produceri zenéjüket: Afterlife - Simplicity!

2000
Az első rádióadás a JazzFM rádiónál.

2001
Díjat nyer a Hed Kandi a Dance Star Awards-on. A legjobb válogatás címet szerezte meg a Back To Love 2 albumával.

2002
A Hed Kandi rezidenciát kapott az Ibizai Eden Club kistermében. Megjelenik az első Hed Kandi mix album a World Series Mix UK. Elindul két alkiadója a Stereo Sushi és a The Acid Lounge

2003
Az első teljes nagytermes szezonja Ibizán az El Divino-ban. Ekkor kezdődik a Hed Kandi és az EL Divino 6 éves eggyüttműködése Ibizán. Elindul a Hed Akndi Radio Show az angol GalaxyFM rádióban.

2004
Első ízben kerül be Hed Kandi zene az angol TOP10-be. A 6. helyen végzett a StoneBridge - Put Em High című száma. A Hed Kandi első ízben volt VIP házigazdája az angol Godskitcen Global Gathering fesztiválnak.

2005
Partneri kapcsolat indul a Sol Beer-el.

2006
Felvásárolja a Hed Kandi-t a Ministry Of Sound kiadó. Újra bevezetnek két címet: Serve Chilled és Nu Cool

2007
Jason Brooks a Hed Kandi grafikusa egy rövid kihagyás után visszatért a csapathoz.
Partneri kapcsolat a világon először egy repülőtárasasággal, mely közvetlenül indít Boeing gépet Ibizára.

2008
Megállás nélkül működik a lemezkiadás. Hed Kandi az első Club Brand-ként búcsúztatja az évet Londonban at Indigo2-ben.

2009
10 Éves a Hed Kandi, megjelennek a divat vonalon a Miss Selfridge Hed Kandi sorozatú ruhák.

Happy Birthday Hed Kandi!

Forrás: funkhouse.b13.hu